Fruškogorsko rančovanje (FOTO)

Ranč Platan nalazi se na obroncima Fruške Gore, iznad Banje Vrdnik, okružen čarobnom šumom i uređenim stazama za šetnju, pa tako predstavlja pravu oazu mira za sve koji požele, da makar nakratko, pobjegnu od užurbane svakodnevice.

Na jedan i po hektar ranča, u okviru Nacionalnog parka Fruška Gora, smješteno je šest romantičnih kućica za odmor. Svaka kućica se sastoji od sobe sa kaminom koji u zimskim mjesecima daje posebnu čar boravka na ovom neobičnom ranču, mini-kuhinje, kupatila, zasebnog ulaza, terase, kao i potkrovlja uređenog u planinskom stilu, što ove kućice čini autentičnim i toplim.

3

Okolna priroda i čist vazduh neodoljivo mame da vrijeme provodite napolju, ali, ukoliko vam više odgovara odmor sa manje pješačkih i drugih fizičkih aktivnosti, za ugodne večernje sate domaćini su spremili kućni bioskop sa preko četiri hiljade filmskih naslova. Ako niste filmofil, uz čašicu domaćeg vina (koje će vas sačekati u apartmanu) i pucketanje vatre možete igrati jamb, karte, šah, čovječe ne ljuti se… (sve to Vas čeka na stolu).

Za goste željne rekreiranja, na ranču su i sportski tereni gdje u toku dana možete da se opustite igrajući badminton, košarku, odbojku, stoni fudbal, kroket i pikado, a kutak za igru obezbjeđen je i za najmlađe rančere.

6

Ranč “Platan” svojim gostima nudi brojne pogodnosti, među kojima su i klupske cijene jahanja. Ukoliko vam je neostvarena želja da se oprobate u jahanju po planinskim vrletima, u neposrednoj blizini Ranča “Platan” nalazi se mala ergela, gdje u pratnji iskusnog instruktora jahanja za manje od dva sata možete obići najatraktivnije planinske staze.

Međutim, to nije sve! Ako imate kome da ih povjerite, na ranč ne vodite kućne ljubimce, pogotovo ako su u pitanju mačke, jer tamo imate prijateljski raspoložene mačore Panteliju i Marka, tako da vam drugi ljubimci nisu potrebni.

Sigurno se pitate ko su oni i zašto su toliko posebni? Pantelija i Marko su kućni ljubimci vaših domaćina, pa tako, ukoliko sretnete sivo-plavog ili crno-bijelog mačora tokom šetnje po ranču, nemojte zaboraviti da ih pomazite, a oni će vam biti neizmjerno zahvalni.

Pantelija obožava zurenje u daljinu, beskrajno maženje, ponekad razgovor i kobajagi lov sitnih buba, mušica, mrava. Kažu da sa drugim mačorima ima izuzetne dobrosusjedske odnose, naravno, ukoliko ne “zalaze” na njegovu teritoriju.

pantelija

A kada se ujutru probudite i otvorite vrata, Marko će biti tu da vam prvi poželi „Dobro jutro“, pošto je apartmanski dio ranča pripao njemu, prilikom teritorijalnog razgraničenja mačje teritorije sa Pantelijom. Vrlo je vjerovatno da će pokušati da se ogrebe za doručak, ali, kao svaki dobro vaspitani domaćinski mačor, otići će ako mu nekoliko puta kažete “Šic”!

2

Više o Panteliji i Marku možete saznati na sljedećem linku Mačak Pantelija, curriculum vitae 

Ne zaboravite da budete i dio Geokeš avanture, za šta će se vjerovatno  većina vas zapitati šta je to? Geokešing je „potraga za blagom“, odnosno plastičnom kutijom (geokeš) koja je postavljena na nekom skrovitom mjestu ranča. Želja vlasnika je da Vaša šetnja rančom bude što zanimljivija, te da pronalaženjem Geokeša zadržite jedan zanimljiv suvenir kao srećnu amajliju (dobra praksa je da i pronalazači geokeša ostave neku sitnicu u kutiju, kako bi se igra među rančerima nastavila čak i kad odu sa “Platana”).

I, da… Kad ste već na ranču, preporučujemo vam posjetu poznatim fruškogorskim manastirima u blizini, probajte vino u okolnim vinarijama, spustite se do bazena u Banji Vrdnik, obližnje Sremske Karlovce sa svojim spomenicima ne treba posebno preporučivati, a nadamo se da će u skorije vrijeme biti uređeni prilazi i obnovljena čuvena Vrdnička kula koja potiče iz rimskog perioda koja je nesumnjivi veliki turistički potencijal ovog kraja, za sada neiskorišćen.

Moglo bi se još mnogo toga ispričati o ovom malom raju i njegovim ljubaznim vlasnicima, no, moraćete nešto i sami da saznate.

 

U nastavku pogledajte foto-galeriju ranča i provjerite zašto je baš Ranč Platan odličan izbor za idealan odmor!

[BWGE_Gallery_Ecommerce id=”1″ gal_title=”Ranč Platan”]

Autor: pustolovi.com – Nataša Mihajlović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *