Februar u Rijeci: Mjesec obojen karnevalskim bojama

Februar je poznat kao mjesec ljubavi, i za ljude i za mačke, a u Rijeci i okolini još više kao mjesec ljubavi prema karnevalu.

Ponovo se borda uz samo more – dolazi nam Carnival Snowboard Session!

U Zagrebu se ove godine po prvi put skijalo u centru grada, a u Rijeci se borda uz samo more još od 2008. godine.

Foto: rijeckikarneval.hr
Foto: rijeckikarneval.hr

Razlog zbog kojeg u centru Rijeke sniježi već godinama je Carnival Snowboard Session, a organizatori iz snowboard kluba Nine ove nam godine na Gat Karoline Riječke donose ovo jedinstveno međunarodno gradsko snowboard takmičenje 4. februara. CSS još jednom obećava uživanje u egzibicijama vrhunskih snowboardera iz cijele Evrope, a tu je i bogat popratni program – drugu godinu za redom održava se Carnival Snowboard Film Festival u Filodrammatici s amaterskim snowboard clipovima, kao novost najavljen je Carnival Snowboard Session Kids, takmičenje malih ridera, a vikend pun vratolomija zatvoriće koncert grupa Kiša metaka, Reinkarnacija i Ličo & Palačinka Soundsystem u Palachu.

Karnevalsko rally ludilo na relaciji Pariz – Bakar

Manifestacija u kojoj Riječki karneval uspješno balansira sportski duh i čisto karnevalsko ludilo je svakako Maškarani auto-rally Pariz – Bakar.

Foto: rijeckikarneval.hr
Foto: rijeckikarneval.hr

Kolona „puknutih oktanaca“ i ove će godine odvoziti svoju poznatu rutu od riječkog Pariza pa sve do Bakra, a zacrtani datum je 11. februar. Maškarani auto-rally “Pariz-Bakar” tradicionalna je manifestacija koja se još od 1990. godine neprekidno održava u organizaciji Autokluba „Rijeka“, kao parodija na svjetski poznati rally „Pariz-Dakar“ i od tada je prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala. Riječki maškarani rally jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu, jer trku voze motorizovane maškare i svi učesnici – takmičari, njihova pratnja i sudije moraju biti maskirani, a posebna priča su njihova prigodno dekorisana vozila. Rally 11. februara kreće s riječkog Pariza u 10.05 sati, na Korzu će se pokazati oko 10.30 sati, nakon čega moto-povorka kreće na daljnje izazove prema Kostreni i Bakru.

Rijeka maškarica na riječkom Korzu

Ko želi doživjeti budućnost Riječkog karnevala, pravac Korzo 18. februara!

Foto: rijeckikarneval.hr
Foto: rijeckikarneval.hr

Te subote centrom grada proplesati će cijela vojska najslađih maškarica, vrtićara i osnovnoškolaca ujedinjenih u veliku, šarenu i bučnu Dječju karnevalsku povorku. Odrasli često mogu štošta naučiti od djece, a ovo je jedna od tih prilika, jer kreativnost, trud i veselje uloženo u izradu i prezentaciju maski u „maloj“ povorci nimalo ne zaostaje za Međunarodnom karnevalskom povorkom. Povorka kreće u 13 sati, a za vrijeme održavanja na niz punktova po centru grada biće organizovano oslikavanje lica. Za ljubitelje karnevala koji ne mogu taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će se pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Prvi riječki eno-gastro festival – WineRi

Rijeka od ove godine ima svoj prvi međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja, sve sažeto pod imenom WineRi.

Vinogradarski radovi nedavno su završili i sada slijedi najbolje vrijeme – degustiranje. Guvernerova palača će 22. i 23. februara ugostiti ovaj eno-gastro festival na kojem će se moći isprobati nabolje od ponude vina, likera i delikatesa iz Hrvatske i susjednih zemalja za sezonu 2017. Za sve koji žele nadopuniti svoje znanje o vinima, ali i one koji žele naučiti više o poslovanju s vinima, u sklopu festivala će se održati radionice i predavanja na Visokoj Poslovnoj Školi PAR, a najavljeno je i niz B2B susreta i sastanaka, donatorska večera te After WineRi Party u klubu Bačva. Cijena festivalske ulaznice i čašice je 75,00 kn (dvodnevna 130,00 kn), a VIP ulaznica koja uključuje predavanja/radionice i after fest party je 120,00 kn (dvodnevna 220,00 kn).

Međunarodna karnevalska povorka

Nakon mjesec i po dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događaja… Riječki karneval 2017. kulminiraće 26. februara na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Foto: rijeckikarneval.hr
Foto: rijeckikarneval.hr

Riječko je Korzo definitivno najbolje mjesto za biti tu nedjelju, a broj od preko 10.000 učesnika u više od 100 karnevalskih grupa obećava sate i sate zabave. Što su sve grupe iz Rijeke, njene bliže i dalje okoline, Hrvatske i inostranstva smislile od posljednjeg Karnevala, što ih je inspirisalo, nasmijalo ili naljutilo da komentarišu kroz duhovite alegorije… vidjećemo u velikoj povorci koja kreće u 12, a završava oko 20 sati. Nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno spektakularnih Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri i nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć. Iako je ona nešto što se jednostavno mora vidjeti uživo, povorku će biti moguće pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

visitrijeka.hr

logorijeka1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *