Djelić Lisabona u srcu Beča

Lisboa Lounge je mali bistro s odličnom hranom i party podrumom.  Ovdje ćete naći djelić Lisabona u srcu Beča te pojesti najbolje Pastel de nata van Portugala. Pastel de nata su korpice od tijesta s kremom od vanile. Možete ih pripremiti i sami kod kuće, a recept možete pronaći na Pastel de nata – okusi.eu

Na podu bistroa su granitne kocke poslagane na isti način kao i na ulicama Lisabona a jelovnik je malen ali odličan. Hobotnica na salatu kao predjelo je izuzetno meka i ukusna a sirevi su, prema očekivanju – odlični!

Probajte i portugalsku kafu ili neko crno vino. Znamo da bakalar nije baš svima omiljena riba no ona je nacionalno jelo Portugala i preporučujemo da barem jednom probate neko od jela s bakalarom koja se nude.

Nama je sve bilo jako ukusno, atmosfera odlična a osoblje ugodno. Ako ste se toliko prejeli i sa tugom gledate u tek ispečeni Pastel de nata, čiji se miris širi prostorijom, ne brinite! Zamolite da vam ga zapakuju za ponijeti, u lijepim kartonskim kutijama u kojima Pastel možete ponijeti i kao poklon.

Izvor: okusi.eu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *