Disneyevo krstarenje inspirisano Oktoberfestom: 9 dana prave bajke s pivom u ruci

Sljedeće godine u septembru možete se ukrcati na Disneyev brod i uputiti se na 9-dnevno putovanje Dunavom kroz Njemačku. Djecu ne možete povesti.

Na spomen riječnog krstarenja koje organizujeDisney, tačnije njihova agencija Disneyeve avanture, sigurno prvo pomislite na neko bajkovito putovanje koje uključuje i djecu. Pa zapravo, većina putovanja u ponudi su upravo takva. Istraživanje njemačkih dvoraca ili pitoresknih francuskih sela koja su poslužila kao inspiracija za Disneyeve hitove, ali tu je i nekoliko vrlo zanimljivih putovanja samo za odrasle.

Sljedeće godine u septembru možete se ukrcati na Disneyev brod i uputiti se na 9-dnevno putovanje Dunavom kroz Njemačku. Inspirisano Oktoberfestom. Na ovaj brod djeca nisu dozvoljena. Krstarenje Oktoberfest uključuje tematske zabave vezane uz pivo na brodu, ali i na kopnu. Osim ovoga, još 2 krstarenja na Rajni samo su za odrasle.

Brodovi primaju do 170 putnika i plove 8 dana, a cijene su od 4 hiljade dolara odnosno. S krstarenjima Disney je krenuo lani, u sklopu svojih Disneyevih avantura koja postoje već 11 godina. U ponudi imaju 30-ak putovanja na 6 kontinenata.

Izvor: punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *