Couchsurfing: Proputujte svijet uz minimalne troškove

Ako ste od onih kojima nije bitna udobnost i luksuzan smještaj kada krenete na put, Kauč surfing je prava društvena mreža za vas. Prva asocijacija na “društvenu mrežu” jeste dugočasovno sjedenje ispred računara i dopisivanje sa ljudima preko okeana, ili možda tri kuće od vas.

Ali Kauč surfing nije ta vrsta socijalizacije. Ona vam pruža komunikaciju uživo. Na mjestu na globusu gde uperite prstom. U periodu koji vi odaberete. I još sve besplatno. Kauč surfing je socijalna mreža čiji je cilj da približi članove koji nude smještaj putnicima kojima to treba, pod uslovom da su obe grupe ljudi članovi mreže.

Kauč surfing je za one avanturiste koji obožavaju da otkrivaju nova mjesta, ali nemaju finansijskih sredstava za to. Pruža besplatan smeštaj, ali to ne znači da ste prinuđeni da spavate u šatoru pored poljskog wc-a, već je dovoljno da budete gostoljubivi i druželjubivi da primite strance u svoj dom, kako biste se vi uputili u tuđe domove. Dovoljno je samo da budete fleksibilni prilikom dolaska u tuđi dom i da vam nije problem da prespavate kod nepoznatih ljudi.

Prvo što treba da uradite jeste registracija na sajtu i predstavljanje sebe na svom profilu. Zatim se opredijelite za zemlju koju želite da posjetite i uplovite u čari upoznavanja ljudi, interesovanja sličnih vašim. Kontaktirajte vlasnika vašeg potencijalnog doma i raspitajte se da li postoji mogućnost  dolaska ili da ga vi prethodno ugostite i pokažete ljepotu vašeg grada.

Kauč surfing je izvanredna prilika da upoznate neke nove prijatelje. Od, na prvi pogled, nepoznatih domaćina, može proisteći mala porodica.

Naravno, ovaj izazov je praćen i tračkom sumnje kada je riječ o bezbjednosti. Kako biste se razuvjerili, dobro proverite profil potencijalnog domaćina i posebno komenate koji su o njemu pisali prošle gošće, savjetuje 24sata.hr.

Preuzeto sa: srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *