Cijela regija u Rovinju – 22. septembra 9. Weekend Media Festival

Prijavljivanje za 9. Weekend Media Festival završene su 9. septembra, a kako je interesovanje veliko, i ove godine u Rovinju očekuje se oko 4.000 učesnika.

“U programu Weekenda uvek su dominirale teme novih trendova i tehnoloških promjena, ali ove godine smo to još dodatno pojačali. Trendovi se ubrzavaju, promjene su u mnogim segmentima poslovanja i života već nastupile, pa je vrijeme da se progovori i o posljedicama. Nekoliko panela posvetili smo upravo budućnosti koja se već odvija pred našim očima, ali želimo čuti i kako mlađi od nas vide ono što tek slijedi”, istakao je direktor programa Nikola Vrdoljak.

Na panelu nazvanom “Budućnost je sada” glavna tema je efikasnije i pametnije življenje i poslovanje.

Koji su ključni trendovi i koliko će tehnologija promijeniti naše živote? Kako izgleda pametnije poslovanje? Na ta i srodna pitanja pokušaće da odgovori Krešimir Madunović iz Iskon Interneta, Sonja Popović iz SAP-a, Vladimir Sabo iz HEP-a i Anđelka Strajher iz Megatrenda.

O budućnosti ipak najbolje mogu govoriti oni kojima ona pripada, a to su današnji tinejdžeri. Upravo će Lara, Nika, i Jan na panelu, s marketinškim stručnjakom Branimirom Brkljačom, govoriti o tome kako oni koriste Internet i šta od njega očekuju. Čućemo i iskustva Milana Inića, jednog od najuspješnijih Youtubera s ovih prostora, čiji kanal Yasserstain ima gotovo 400 hiljada pretplatnika i preko sto miliona pregleda.

Ključnu ulogu u formiranju budućnosti ima obrazovanje, a svi se slažu da sistem obrazovanja ne odgovara potrebama društva 21. vijeka.

Reforma obrazovanja postala je u Hrvatskoj jedna od središnjih tema javne rasprave, a tako će biti i u Rovinju, gdje će o toj temi bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić raspravljati zajedno s Predragom Grubićem iz Adris grupe, Koradom Korlevićem iz Zvjezdarnice Višnjan i Josipom Ticom s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Budućnost je već nepovratno promijenila muzičku industriju, gdje je zavladao „Digitalni kaos“, kako glasi naslov panela posvećenog muzici kao robi koja je nekad bila teško dostupna, a danas se do nje dolazi odmah.

Jesu li te promjene pozitivne ili negativne i kako na to gledaju sami proizvođači muzike, pokušaće da odgovore muzičari Robert Pešut Magnifico i Ida Prester, te Žarko Dimitrioski iz makedonske marketinške agencije Eden na Eden.

Uz predavanja, panele i prezentacije, Weekend i ove godine donosi mnoštvo radionica koje će se paralelno održavati u pet dvorana. Učesnici radionica moći će na njima steći brojna nova znanja, od toga kako prezentovati svoju ideju, preko email marketinga i Google Analyticsa, sve do mobilnog oglašavanja i copywritinga.

U organizaciji s HURA-om, na Weekendu sve marketingaše očekuje peti po redu BalCannes na kojem oglašivači ove godine biraju najbolje projekte i agencije iz regije.

Najboljih 25 biće predstavljeno na glavnoj pozornici Weekenda u petak 23. septembra.

Foto: Promo

Foto: Promo

Četvrtu godinu zaredom SoMo Borac na Weekendu predstavlja najbolje digitalne radove u nekoliko kategorijaa ove godine primljen je rekordan broj prijava.

Nakon ozbiljnih tema i burnih rasprava, vrijeme je za dobru zabavu koju Weekend jamči svake godine: bogat program započinje Hladno pivo powered by Laško, nastupom u četvrtak 22. septembra u Pepermint klubu, a posjetioce koji već prvi dan dođu u Rovinj do ranog jutra zabavljaće DJ Filip Jelaš.

U petak 23. septembra Lampshade Media predstavlja Who See, a nakon njih slijedi Tomo In Der Muhlen u dvorani Vrt, dok vikendaše u Pepermint klubu zabavljaju Peppe & Sergej Trifunović.

Muzički program u subotu 24. septembra završava se velikom žurkom Jagermeistera i Ljetnog kina pod nazivom “Jägermeister presents Somewhere Over the Region”.

 

Izvor: telegraf.rs/pr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *