Budi što želiš – dođi na Riječki karneval!

Biti baš ono što želimo ponekad je teško. Osim na Riječkom karnevalu, kamo je to najlakša stvar na svijetu – skinuti svoje svakodnevne maske i opušteno prošetati u obliku u kojem se trenutno najbolje osjećamo.

Peto riječko godišnje doba kao i uvijek slijedi tradiciju i započinje na Antonju 17. januara i traje sve do Pepelnice koja ove godine pada na 1. mart. Stoga, opustimo se i krenimo na ludo putovanje koje nakon podizanja Pusta uključuje odabir nove Kraljice Riječkog karnevala i predaju ključeva Grada maškarama, vozi nas kroz brojne maškarane zabave, pjesmu i ples, sportska, gastronomska, humanitarna događanja… i završava s dvije velike karnevalske povorke.

Vrijedi zapamtiti sljedeće datume: nova kraljevska predstavnica Karnevala bira se 20. januara, 4. februara borda se odmah pored mora na Carnival Snowboard Sessionu, 11. februara protutnjaće najluđa auto-rally povorka Pariz – Bakar, dječica svoju povorku imaju zakazanu za 18. februar, a veliko finale, Međunarodna karnevalska povorka, održaće se 26. februara. A između svega toga još je puno puno ostalih događaja koja ćete moći pronaći na zvaničnoj prezentaciji Turističke zajednice Rijeka u karnevalskom kalendaru, koji se ovih dana sve više popunjava…

Ostaje još samo službeni poziv: Budi što želiš – dođi na Riječki karneval!

vistirijeka.hr, Foto: visitrijeka.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *