Big Berry: Nova vrsta odmora u kampu nadomak Zagreba

Kućice se sastoje od kupatila, dnevne i spavaće sobe te čajne kuhinje. U njima mogu boraviti dvije, četiri ili šest osoba, a na terasama imaju čak i hidromasažne kade.

U mjestu Metlika na samoj granici sa Hrvatskom nalazi se Big Berry, Luxury Lifestyle Resort smješten na kupalištu Primoštek. Iako je riječ o relativno mladoj oazi za uživanje i mir u skladu s prirodom, šanse da dobijete rezervaciju za željeni termin već su sada slabe, jer su kućice rezervisane i po 6 mjeseci unaprijed.

Slogan je Big Berryja udoban smještaj i istinski osjećaj slobode u samom srcu prirode. To stvarno tako i jest jer se sedam mobilnih kućica diči posebnim dizajnom i kvalitetom izrade, a istovremeno garantiraju udobnost, praktičnost, individualnost doživljaja, a sve to u skladu s prirodnim ljepotama.

Kućice se sastoje od kupatila, dnevne i spavaće sobe te čajne kuhinje. U njima mogu boraviti dvije, četiri ili šest osoba, a na terasama imaju čak i hidromasažne kade. Sve to dolazi u paketu s pogledom na rijeku Kupu, a za noćenje ćete tako morati izdvojiti od 200 eura naviše po kućici.

Kućice su opremljene i hidromasažnim kadama (Foto: Big Berry)

Mobilne kućice zapravo su samo mali dio ponude koji predstavlja koncept Big Berry. Doživljaj je potpun tek kad shvatite da uz udoban smještaj dobijate i mogućnost konzumacije isključivo lokalne hrane. Već prvog jutra na terasi će vas dočekati domaći proizvodi.

U kampu na čak 25.000 četvornih metara bezbrižno možete hodati bosi, provozati se Kupom u kanuu, istraživati okolinu na biciklu, izležavati se na plaži, meditirati uz jogu, uživati u cvrkutu ptica, baciti udicu u Kupu ili prošetati do plantaže na kojoj je zasađeno više od 40 vrsta bobica. Nemojte se bojati otrgnuti i probati ono što vam se sviđa. Možete čak biti i kreativni te bobice ponijeti sa sobom i napraviti jedinstven smoothie.

Ako tu boravite vikendom, možete se pridružiti znatiželjnicima i istražiti obližnje destinacije iz regije kao što su Ljubljana, predivni Bled ili Postojna.

Mobilne kućice zasad se nalaze u Sloveniji, u Rumuniji na plaži Mamaia, u Klagenfurtu u pitomom selu s nudističkom plažom te u Salzburgu. Dobili smo informaciju da ćemo u Big Berryju uskoro moći uživati i u Hrvatskoj.

Unutrašnjost kućice Big Berry (Foto: Big Berry)

Izvor: vikendmanijaci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *