Beograd – najživlji grad Evrope!

Prestonica Srbije dobila je najviše turističke ocjene i preporuke od uglednog američkog magazina “Vog”, opisujući ga kao božanstven spoj sadašnjosti i prošlosti.

Uticajni američki magazin “Vog” objavio je listu destinacija na Balkanu koje turistima nisu mnogo poznate, ali koje preporučuje kao prioritetne kad je riječ o putovanjima u 2017. godini, a među njih svrstava i Beograd, opisujući ga kao “jedan od kulturno najživljih gradova u cijeloj Evropi”.

Ovaj ugledni časopis navodi da pored poznatih ostrva, prelijepih primorskih gradova i živopisnih starogradskih uličica i tvrđava u Hrvatskoj i Crnoj Gori, na Balkanu postoje i zemlje sa impresivnom prirodom i dinamičnim kulturnim životom koje, kako ističe, smjesta treba pojsetiti, a konkretno preporučuje šest destinacija.

Glavni grad Srbije se opisuje kao “božanstven spoj prošlosti i sadašnjosti”, sa više od 200 splavova na Dunavu i Savi, starom četvrti Dorćolom i modernom Savamalom koja nudi umjetničke galerije i kulturne centre.

Na zelenim pijacama, navodi se u članku, uvijek možete naći sveže lokalne delikatese, a u srpskoj prijestonici ćete imati i bogat izbor mjesnih specijaliteta sa roštilja, lokalnih vina i rakije.

Među odredištima na Balkanu koja turistima “Vog” savjetuje da posjete su Prizren, prostor Hercegovine, Ohrid, Transilvanija u Rumuniji i albanski primorski grad Himaru.

Izvor: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *