Advent u Zagrebu: Pogledajte koje nas sve novosti očekuju ove zime

U božićnom ruhu biće i tunel, 3D instalacije na stropu, birana muzika u veličanstvenoj akustici prostora i video projekcije stvaraju zaista vrhunsku atmosferu…

Zbog Adventa u Zagrebu, glavni grad Hrvatske lani je proglašen najboljom adventskom destinacijom zahvaljujući glasovima čitatelja stranice European Best DestinationsOve godine Grad Zagreb i gradska Turistička zajednica pokušaće ga nadmašiti.

Tako će se program održati na lokacijama koje su i prethodnih godina krasile lampice, raznoliki štandovi i brojni događaji, ali se širi i na nova mjesta.

Ledeni park i ove godine će nuditi klizanje na otvorenom na Tomislavcu, Advent na Zrinjevcu krasiće 220 ukrašenih platana, a muzički paviljon i dalje je glavno odredište božićnih klasika i valcera. Evropski trg centar je mladih u vrijeme Adventa; koncerti, izložbe i drugi događaji čine ovaj trg glavnim mjestom u Zagrebu za sve željne dobre zabave.

61290707

Naravno, Glavni zagrebački trg nezaobilazan je u cijeloj manifestaciji, a kada ogladnite i ožednite, kobasice i kuhano vino čekaju vas na Božićnom sajmu, a osim okrijepe, možete odmah obaviti i kupovinu obilazeći štandove sa ručno izrađenim suvenirima, božićnim ukrasima i prikladnim darovima. 

Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj nudi birani sadržaj za uši, oči i nepce. Žive jaslice u štalici, sa građanima Betlehema, mudracima i pastirima, u izvedbi članova zajednice Cenacolo, daju Adventu poseban ugođaj.

Sa božićnih balkona Zagrebu koncerti biće prava poslastica za ljubitelje muzike. Šesteročlani Ad gloriam brass limeno-puhački sastav, unosi prazničnu radost na šarene gradske ulice.

Adventsko izdanje “dvorišta” potražite u palači Amade, palači Balbi, Muzeju grada Zagreba i Hrvatskom institutu za istoriju. Nekonvencionalna umjetnost i Advent spojiće se u Artomatu, na Trgu žrtava fašizma, gdje se održavaju edukativne radionice, performansi i istražuju nesvakidašnje umjetnine.

Advent u Zagrebu – 10 (Foto: Pixsell)

Strauss u Oktogonu vodi vas u drugo vrijeme. Salonska muzika, valceri, polke te tradicionalne božićne pjesme, odjekivaće romantičnim, pomalo tajanstvenim prolazom. U božićnom ruhu biće i tunel, 3D instalacije na stropu, birana muzika u veličanstvenoj akustici prostora i video projekcije stvaraju zaista vrhunsku atmosferu.

Pored toga obiđite i Advent na Vranicanijevoj livadi, Zagrebačku božićnu bajku, Advent na Štrosu, Advent u Klovićevim dvorima, Modni advent Oktogon, Advent u Dizajn Distriktu, Kod Rudolfa – Advent za djecu na Strossmayerovom šetalištu te Advent u Novom Zagrebu, na Velesajmu i u Muzeju savremene umjetnosti.

Mi jedva čekamo. A vi?

punkufer.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *