5 dana u Rimu 239€

TERMINI: 15.02.2017.;

1. DAN (Sreda 15.02.2017.) – Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera 1102 Eurojet-a u 10.00h. Let za Rim u 11.55h kompanijom Alitalia (AZ 591). Dolazak u Rim oko 13.30h. Nakon sletanja na aerodrom “Leonardo da Vinci”, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, Crkva Santa Marija Mađore. Transfer do hotela 3*.  Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

 

2. DAN (Četvrtak 16.02.2017.) – Doručak. Fakultativna poseta Vatikanu. Tura sa vodičem na srpskom jeziku. Poseta vatikanskim muzejima gde se obilaze najznačajniji eksponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba. Obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Poseta se završava obilaskom velelepne katedrale Svetog Petra i istoimenog trga sa kolonadom koji je dizajnirao Bernini. Odlazak i povratak metroom. Slobodno popodne. Noćenje.

3. DAN (Petak 17.02.2017.) – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Posle podne, fakultativno pešačko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku: Trastevere, (boemska četvrt), Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg NavonaNoćenje.

 

4. DAN (Subota 18.02.2017.) –Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Tivoli sa vodičem na srpskom jeziku. Tivoli je gradić 30-ak kilometara istočno od Rima. Obilazi se “Villa d’Este” koja se smatra remek delom iz doba renesanse sa fenomenalnim baštama i fontanama. Izgrađena je u XVI veku i pripadala je kardinalu d’ Esteu. Odlazak I povratak autobusom. Noćenje.

 

5. DAN (Nedelja 19.02.2017.) Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativnu posetu Koloseumu i Rimskom forumu. Obilazi se jedno od najvećih čuda antičkog vremena – Koloseum. Arena koja je služila za zabavu bogatih građana do dana današnjeg je odlično očuvana, uprkos zubu vremena. Impresionira graditeljsko umeće i snalažljivost neimara od pre više od dva milenijuma. Obilazak se nastavlja šetnjom Svetom ulicom (Via Sacra) koja povezuje Koloseum sa Kapitolom. Obilazak Rimskog foruma, središta javnog i kulturnog života u Starom Rimu. Obilazak se završava na Kapitolu, jednom od sedam rimskih brdašaca na čijem vrhu se nalazi Trg Kampidoljo koji je projektovao Mikelanđelo, čijim centrom dominira statua Marka Aurelija a oivičen je Kapitolskim muzejima.

Sastanak grupe ispred hotela i transfer na aerodrom oko 12.00h. Poletanje za Beograd u 14.55h. Dolazak u Beograd u 16.25h (let AZ 594). Nakon sletanja u Beograd  kraj programa.

Više informacija o ovom aranžmanu možete pronaći na oktopod.rs

oktopod.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *